CROWDFUNDING DOGGO BAKERY

Hoi iedereen,


Ik ben Ma-eva van Doggo Bakery. Ik maak taarten en koekjes voor honden. 

Voor de nodige labotesten die elk bedrijf(je) in dierenvoeding moet doen, heb ik financiering nodig. Want voor een kleine beginnende zelfstandige zijn er geen versoeplingen. 

Met de opbrengst van de Halloweenverkoop kon ik al een aantal producten laten testen, maar we zijn er nog niet. Weet wel dat alle opbrengst integraal wordt geïnvesteerd in Doggo Bakery. 


* Hoe kan je helpen? *

Als je denkt: Hey Maeva, ik vind Doggo Bakery en uw verhaal de max en ik wil je een duwtje in de rug geven. Ewel, merci daarvoor!

De link naar de crowdfunding vind je hier.

Alle beetjes helpen en elke kaap van 50euro betekent een nieuwe labotest en een nieuw product dat ik terug op de website kan zetten.

Ik doe ook een speciale actie: KERSTFOTOSHOOTS! 

In de studio in Gent heb ik verschillende decors en props voorzien voor leuke kerstfoto’s.

Je krijgt 5 bewerkte beelden die je kan gebruiken voor kerstkaartjes, een leuke foto in huis, je social media … Hier vraag ik 75 euro voor en hier sponsor je maar liefst anderhalve test (dus anderhalf product) mee! 🎄🎅 Op een afgesproken datum nemen we al onze tijd om deze beelden te maken. We bespreken wat je leuk vindt, we nemen de tijd zodat jij en je hond op jullie gemak zijn, er is een thee en koffie en - uiteraard - koekjes voor de hond beschikbaar.

Wil je minder beelden voor minder centjes, meer beelden … alles is bespreekbaar!

Voor meer info kan je mailen naar info@doggobakery.be
Kan ik in ruil voor je sponsoring iets terug doen? Laat van je horen!

*Waarom heb ik juist financiering nodig? De lange, transparante versie *

Een tijd geleden kon je lezen dat, door een klacht op alle hondenbakkerijen voor oneerlijke concurrentie, aan het licht kwam dat alle koekjes labotesten moeten ondergaan om onder andere de ruwe celwaarde te bepalen om op het verplichte etiket te schrijven. 

Elk bedrijf, groot of klein, dat voeding produceert voor dieren, moet op elk product een etiket hebben. Ook de hondenbakkers. Ik werk met pure ingrediënten zoals bloem en fruit. Voor mij als kleine speler is er geen versoepeling in de wet voorzien. 

Ruwe as, ruwe celstof en vochtigheid kan je niet zelf berekenen. Daarvoor moet je een labo inschakelen. Het ECCA-labo wil de testen voor mij doen. Hier hangt een factuur aan vast. Elke andere verhouding in kleur, smaak, ingrediënten … betekent een aparte staal en test. Elke aparte test kost 50 euro.


Deze producten moet ik laten testen:

Koekjes 5 smaken/kleuren

Dogarons 3 smaken/kleuren

Woefels 4 smaken/kleuren

Taart 4 smaken/kleuren

Fluffin 4 smaken/kleuren

Cake liefst zoveel mogelijk smaken/kleuren ;)


Mijn factuur zal er zo uitzien:

De testen voor celstof/ruwe vezelgehalte en droge stof/vocht kosten +-50euro per staal. Ik moet nog 15 stalen moeten laten afnemen. Dat komt op 750 euro. Daarnaast is er ook een administratie kost van +- 30euro. 

Ik heb de investering kunnen maken voor een aantal producten, maar nog niet voor mijn hele assortiment. Dat betekent dat ik naar een kostenplaatje van +-780 euro kijk om alles van een volledig correct etiket te kunnen voorzien. Dit is een eenmalige investering om alles terug te kunnen aanbieden. 

Daarvoor heb ik jullie hulp nodig. Eeuwige dankbaarheid om te overwegen! :)

Groetjes (aan je hond)

 https://www.doneeractie.nl/crowdfunding-doggo-bakery/-57557